Convocatòria de la XAREC a empreses del turisme responsable de Catalunya

La XAREC, cooperativa de serveis de turisme i restauració responsable, convoca a totes aquelles petites empreses i cooperatives de treball que s’identifiquin amb els principis de l’economia solidària a una taula rodona, el proper dilluns 4 de juny, per construir conjuntament el nou projecte que tenen entre mans. El nou projecte pretén construir una xarxa de projectes del turisme que ha d’esdevenir una futura aliança del turisme responsable a Catalunya.

Des de la XAREC, cooperativa de serveis de turisme i restauració responsable, s’està desenvolupant les bases del que ha de ser el ‘gremi’ d’hostaleria (allotjaments i restauració) de l’economia solidària a Catalunya. Es fa a partir del qüestionament d’un model turístic basat en el creixement desbocat i en la precarització del treball. Com a empreses de turisme, volen esdevenir un espai referent en la transició cap a un model de turisme que té cura de totes les persones, comunitats i medis implicats en l’activitat turística.

La primera fase del procés de constitució d’aquest espai del turisme responsable consisteix a definir conceptualment la singularitat turística que volen representar enfront de la indústria turística de masses, i alhora, construir la xarxa de projectes del turisme que ha d’esdevenir en una futura aliança del turisme responsable a Catalunya. D’aquí la convocatòria a totes aquelles petites empreses i cooperatives de treball que s’dentifiquin amb els principsi de l’economia solidària i que la XAREC concreta en els sis principis de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

La taula rodona es farà a l’Alberg Els Caus, de Mura (el Bages), un dels projectes que s’ha implicat a fons en aquesta nova etapa de la XAREC. La previsió de treball és que comenci a les 10 del matí i duri fins les 5 de la tarda. Durant la setmana es donarà a conèixer la programació de la jornada, que inclourà un ‘break’ i un dinar. Es demana a totes aquelles empreses i entitats interessades en participar de la jornada que confirmin responent aquest formulari d’inscripció abans del divendres 1 de juny. Si per qualsevol motiu es cursa la inscripció passat aquest dia, hi seran igualment benvingudes.