Segona trobada de la XAREC a Reus

La Taverna Despertaferro de Reus acollirà el pròxim dilluns 7 de maig la segona trobada de cooperatives, entitats i empreses del sector de l’hostaleria i el turisme responsable, com a continuació de la que ja es va fer el 5 de març passat al Cafè de Mar de Mataró. La trobada de dilluns és convocada per la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa (XAREC), començarà a les 12 del migdia i durarà tot el dia.

L’objectiu de la segona jornada és continuar el procés de construcció del projecte de cooperativa de serveis que pretén aglutinar el gruix del sector. Ha de servir per consolidar la participació de projectes i aprofundir en la definició dels principis i funcionament de la cooperativa, així com fer retorn de la feina feta des de la primera jornada en relació al catàleg de serveis i la creació del segell propi.

La nova cooperativa de serveis d’hostaleria responsable va fer el 5 de març el seu primer pas en ferm. Ho fa a l’empara del Projecte Singulars que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Aquell dia, el projecte, que pretén impulsar el que ha de ser la gran sectorial de l’hostaleria compromesa de Catalunya, ja va despertar l’interès una vintena de projectes que van començar a treballar-hi en la jornada del Cafè del Mar. Una desena d’entitats i cooperatives més van excusar la seva presència però ja van fer saber el seu interès per participar en el projecte. A la trobada de dilluns a Reus s’espera ampliar el nombre d’empreses i entitats interessades en el projecte.

L’impuls del nou projecte de la XAREC de moment ha anat a càrrec de les quatre cooperatives que n’estan tirant del carro, Els Caus Turisme Sostenible, de Mura; La Sargantana, de Badalona; Menjador Ca la Rosa, de Barcelona, i Cervesa Capfoguer, de Santa Coloma de Gramenet. La cooperativa de serveis dona resposta a un dels acords de la XAREC d’estructurar-se organitzativament a través d’aquesta fórmula jurídica empresarial. La trobada de Mataró, sota l’epígraf «Tornem a parar taula», va aplegar algunes de les iniciatives que des del 2013 ja havien participat en la XAREC, però també d’altres que responien a la crida feta des del grup promotor i que ja van mostrar un gran interès pel projecte en aquella primera jornada de treball.

L’objectiu de la cooperativa de serveis, eix central del projecte actual, és «reprendre l’espurna que ens va fer néixer», en referència a la XAREC i perquè «entre tots i totes puguem construir una eina al servei dels nostres projectes, per enfortir-nos, per dignificar les nostres vides, per ser referents, per formar-nos i acompanyar-nos, desenvolupant tot el potencial transformador que alberguen els nostres projectes des de la seva gènesi», deien en la convocatòria de la primera trobada a Mataró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *